Inden for den sidste tid har jeg lagt mærke til sjove og hyggelige ting som sker omkring mig. Det hele springer ud, og det begynder så småt at blive forår. Det er blevet varmere, og i går aftes lige inden sengetid, duftede det sådan af begyndende sommer.

Om morgenen tager jeg offentlig transport. Jeg går ned af en parallel vej til min egen vej, og det er sjovt. Det er det fordi, når jeg kommer ned på den anden vej, siger alle jeg møder på gaden ”godmorgen”.

På min egen gade er det ”kun” dem, jeg kender som siger godmorgen eller hej. Det er en forskellighed, og jeg ved godt, at jeg selv kan ligge ud med at sige hej til andre – men hvor ofte er det, vi gør det?

Vi gør det nogle gange, når vi er i udlandet, eller hvis vi ser noget som interesserer os.

Jeg var på ferie med min mor for et par år siden. Vi gik ned af Spaniens gader, og jeg (kan jeg huske) smilede til folk men ingen smilede igen, og der sagde jeg til min mor: ” Nu har jeg smilet til 5 personer og ingen har smilet tilbage, er det mig der noget galt med?”. Vi satte os på en fortovs café, og min mor sagde til mig, at hun ville smile til den næste som kom forbi. Der kom så en anden mor og hendes datter forbi, min mor smilede til dem, og vi faldt i snak med dem.

Hvor ofte sker det lige i Danmark? Vi gør det i udlandet, men herhjemme er det ikke ligeså tit det sker, synes jeg.

På din arbejdsplads taler du måske ikke med alle, og det er jo naturligt. Der er jo garanteret mange, der har det lige sådan. Så jeg har en udfordring til dig:

Inden den næste uge skal du sige hej til 3 mennesker på din arbejdsplads, som du ikke kender.

Hvis du ikke vil gøre det der, må det gerne være på vej hjem. – Du må gerne skrive tilbage til mig, hvad udfaldet var.

Fredagens vise ord:

”En fremmed er en ven som du ikke har mødt endnu”

Poul Erik Andersem

Rigtig god weekend

Bedste hilsener

Line Skrydstrup
Administrativ Koordinator