Mange har frygt for det ukendte, for ting som vi ikke kender til, eller som vi bygger op i hovedet som værende noget frygtindgydende.

Frygten sidder oftest i vores hjerner. Vi bilder os selv ind, at der er noget at være bange for, når der i virkeligheden slet ikke er.

Vi får opbygget dette store monster som kigger os over skulderen, og som hæmmer os i, hvad vi tør gøre og ikke tør gøre. Ofte er sidstnævnte forbundet med ting, som vi ikke har turdet gøre førhen, fordi vi har haft dårlige erfaringer med det. Eller fordi, vi som barn har bygget stor frygt for noget som egentlig ikke var særlig farligt.

Jeg skriver dette, da jeg tænker, vi bør tage flere chancer, prøve flere tinge af og se om det lykkes. Vi kan kun blive klogere. Så smid frygten ud af hovedet og lad den indre ”Daredevil” komme frem. Det kan både være på arbejdspladsen, hvor du står over for en ny opgave, selvom du ikke føler dig klædt helt rigtig på til den. Eller i privaten, selvom der nok ikke er ligeså mange ting, vi frygter at få gjort her, for her er vi måske mere trygge. Men i det private kan sådan noget som at udfordre sig selv i sine fritidsinteresser være et godt eksempel – ”se at få taget det bungyjump eller det dykkercetifikat, før det er for sent”.

Jeg kender det alt for godt fra mig selv, jeg holder mig tilbage for det, som jeg synes kan være lidt farligt. Om det så er et bungyjump eller dét at springe ud i noget nyt på arbejdet. Dermed ikke sagt at jeg ikke tåler forandringer, for det gør jeg og går dem gerne i møde. Men jeg vil gerne oplæres og ønsker at have et sikkerhedsnet, hvis jeg dummer mig.

Er der mon nogen som sidder med de samme tanker?

Jeg ved fra mig selv, at jo mere jeg prøver nye ting, desto mere sikker bliver jeg også i, at det kan jeg godt. Måde vi generelt skal blive bedre til at tage springet ud i det ukendte, uden et sikkerhedsnet.

“Kun de, der også kender frygten, er virkelig modige, de andre er kun dumdristige.”

  • Willy Brandt

Anotherstep en del af PS4 ønsker jer en rigtig god weekend

Line Skrydstrup
Administrativ Koordinator