For år tilbage blev jeg meget inspireret af et foredrag af Kevin Carrol, en Ledelseskonsulent fra Philadelphia, USA. Han var en fantastisk levende historiefortæller, der fortalte om sin passion for leg og sport og de aktiviteter hvor alle mennesker kunne være med, og hvor alle kunne have eller tage en chance, for at få en god oplevelse. Han beskrev hvordan det at lege med en rød gummibold på en legeplads i en baggård, kom til at påvirke hele hans opvækst og glæde ved livet.  Visdom fra hans ungdoms legepladser, hvor han tilbragte timer sammen med en rød gummibold. Den udviklede ham, hans krop og hans sind og i dag arbejder han som katalysator, inspirator og foredragsholder med en levende fortælling om livet, der for mange af os startede med leg. For ham blev legen med en bold en ”starter” og en metode til at træne sig selv, mentalt og fysisk. Han var ikke ret stor og oplevede ofte at han ikke slog til som sportsudøver på basketbanen og i amerikansk fodbold. Senere blev han en anerkendt coach på et af de store Baskethold. Han blev fysisk hurtig og han var ret god til at bevæge sig, specielt med den røde gummibold. På legepladserne oplevede han som stor dreng succes og da han senere kom i forsvaret, blev han en af de bedste på forhindringsbanen. Hans pointe i hans fortælling var – at han fik succes kun med sin indre passion for leg. Leg der i de fleste menneskers mindset forbindes med noget positivt, sjovt, aktivt, og ofte noget vi har i selskab sammen med flere andre.

Nogle af os leger fortsat. I min familie, hvor der er mange børn og 4 generationer, har vi ofte haft succes med lege som Dåseskjul, Kongespil, Ståtrold og andet sjov i naturen. Her kan alle være med, og vi er alle med. Mennesker viser ofte hvem de også er, når de leger. Vi bliver mere nuancerede og frie når vi leger. Måske fordi, det her er mere ok at fejle eller fjolle eller slippe jagten på at være klog, dygtig og pæn.

Når vi leger i min familie, oplever jeg, at vi udvikler positive ressourcer sammen, og jeg mærker ofte meget tydeligt, hvor mange styrker og ressourcer vi forskellige mennesker har. Under legen kommer hjælpsomheden, supporten, beundringen, anerkendelser og glæden ved at være sammen tydeligt frem hos os alle. Faktisk er der i dag også ofte en forventning til, at vi skal ud at lege, hvilket gør at familiemedlemmerne enten har taget lidt afslappet tøj og kondisko på, eller som alternativ har skiftetøj med. For vi skal jo ud og lege!

Nu hvor påsken nærmer sig, og vi måske igen skal være sammen med vores familie og venner om en dejlig frokost, vil jeg gerne inspirere jer alle til at huske på at komme ud. Ud på den nærmeste boldbane, græsplæne, skov eller strand med en bold eller en dåse. Aktiv fysisk leg træner ikke kun kroppen, men også vores kreative sanser, vores udholdenhed, vores mod, vores venlighed, socialinteraktion, evne til samarbejde, selvregulering, humor og glæde ved livet.

What´s not to like?

Fredagens vise ord er af Walt Disney:

”Hvis du kan drømme det, kan du også gøre det”

Anotherstep – en del af PS4 A/S ønsker dig en rigtig god weekend og en glædelig påske

Berit Weise Partner i PS4 A/S